Gázszagot érez?

Visszakapcsolás megrendelése

Az ideiglenes kikapcsolást követően a gázszolgáltatásba történő visszakapcsolást az  OPUS TIGÁZ Zrt.-nél is kezdeményezheti a következő esetekben:

  • a kikapcsolás időtartama nem haladta meg a 6 hónapot és a gázrendszerén nem történt tervköteles átalakítás, melyet Ön a nyilatkozatával alátámaszt vagy
  • a kikapcsolás időtartama meghaladta a 6 hónapot és rendelkezik Társaságunk részéről műszaki átvétellel. 

Teljesítményváltozás miatti visszakapcsolást az Önt ellátó egyetemes szolgáltatónál (MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.) vagy kereskedőnél kezdeményezheti. Ebben az esetben az egyetemes szolgáltató vagy kereskedő rendeli meg Társaságunktól a visszakapcsolást.

A visszakapcsolás feltételei:

  • a felhasználási hely műszakilag alkalmas a visszakapcsolásra és 
  • az esetlegesen fennálló számlatartozások (elosztói, kereskedői) rendezésre kerültek.

Ideiglenes kikapcsolást követő visszakapcsolás folyamata:

  1. Az elvégzett munka bejelentése és visszakapcsolás kérése.
  2. Szükség esetén műszaki átvétel vagy nyilatkozat benyújtása arról, hogy tervköteles átalakítás nem történt.
  3. Sikeres műszaki átvételt követően mérőóra felszerelése, és átalánydíjas felhasználási helynél szükség esetén a plomba eltávolítása, a készülék szakszerű beüzemelését végző szakember, kivitelező jelenlétében.

Igénybejelentését online megteheti kitöltött Ideiglenes kikapcsolást követő visszakapcsolás igénybejelentő lapunk segítségével.

Igénybejelentést csak a számlán szereplő fogyasztótól vagy annak igazolt képviselőjétől/meghatalmazottjától fogadunk el. Amennyiben szeretné, hogy képviselője/meghatalmazottja járjon el Ön helyett, akkor kérjük, töltse ki a következő nyomtatványunkat is : Meghatalmazás.

Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy a szükséges dokumentumokat(Meghatalmazás, Ideiglenes kikapcsolást követő visszakapcsolás igény bejelentő ) kérelmével e-mailben, postán vagy személyesen juttassa el hozzánk. Ügyfélszolgálati elérhetőségeink.

Költségek: A műszaki munkák során felmerülő költségeket utólag kell megfizetni a ténylegesen elvégzett munka alapján. A számla mindig tartalmazza a munkadíjat, a kiszállás útiköltségét és személyi költségét, illetve az esetlegesen felmerülő anyagköltséget.  Az elvégzett munkát követően a számla a mindenkor érvényes Árközlemény alapján kerül kiállításra.

Ideiglenes KIKAPCSOLÁST KÖVETŐ visszakapcsolás kérése

a *-al jelölt mezők kitöltése kötelező
Szerződő fél beazonosításához szükséges adatok
Felhasználási hely beazonosításához szükséges adatok
Ügyintézéshez szükséges adatok