Gázszagot érez?

OPUS TIGÁZ Önleolvasó Mobilalkalmazás

Nem kell a leolvasóra várni azoknak az OPUS TIGÁZ ügyfeleknek, akik igénybe veszik a társaság új szolgáltatását, a gázmérő önleolvasó mobilapplikációt.

Az alkalmazás letölthető a Google Play áruházból az Android, míg az App Store-ból az IOS operációs rendszerű mobiltelefonokra. 

Az új mobilapplikáció segítségével, egyszerűbbé és kezelhetőbbé válik a gázmérő leolvasáshoz kapcsolódó ügyintézés. Az applikáció használatával az ügyfelek a megadott leolvasási időszakon belül, kényelmesen, otthonról beküldhetik a gázmérő aktuális mérőállását, így az adatok mindig határidőre kerülnek be a társaság rendszerébe. 

Az applikáció letöltését követően az ügyfelek könnyen és gyorsan regisztrálhatják a felhasználási helyet, melynek mérőállását szeretnék bejelenteni. A regisztráció során meg kell adni néhány, a számlán is megtalálható felhasználói adatot: a szolgáltatási szerződésen szereplő nevet, a bejelentkezéshez használt nevet és jelszót, valamint azt az e-mail címet, amire az értesítéseket kéri az ügyfél. A felületen ezután az applikációt használó felhasználó számára megtalálhatóak lesznek a regisztrációhoz rendelt felhasználási helyek (POD), vagyis a felhasználási hely címe és a mérőkészülék(ek) gyártási száma. Amennyiben az ügyfél több felhasználási hellyel is rendelkezik az OPUS TIGÁZ Zrt. szolgáltatási területén, úgy a már meglévő regisztrációjához POD hozzáadással hozzá tudja kapcsolni a többi felhasználási helyét is, amelyekre szintén az applikációval kívánja elvégezni az éves mérőállás közlését.

Fontos, hogy csak már aktivált, és meglévő, a tervezett leolvasási dátum előtt minimum 4 munkanappal korábban történt regisztrációval  van lehetőség a mérőállás fényképpel történő rögzítésére, egyéb esetben csak a következő évben lehet a mérőállását beküldeni.

A regisztráció után az adott leolvasási időszak kezdetén az OPUS TIGÁZ Zrt. értesítést küld a felhasználónak arról, hogy beküldheti az aktuális mérőállását, amennyiben a regisztráció alkalmával ez az opció kiválasztásra került. Amikor a rögzítési lehetőség aktív, akkor az alkalmazásban a POD (felhasználási hely) kék színre vált, csak ekkor rögzíthető a mérőállás - egyéb esetben szürke színű, ilyenkor inaktív, nincs lehetőség mérőállást rögzíteni.

Az értesítés megérkezését követően az ügyfelek az applikáció segítségével egyszerűen rögzíthetik a mérőállásukat, ezt követően készítenek egy fotót a gázmérőről, melyen annak gyári száma és állása is jól látható. Fotó készítése minden mérőállás rögzítésekor kötelező, kép nélkül a mérőállás nem menthető és nem küldhető el. A fotó készítése után a mentés gombbal elmenthetik, majd azonnal el is küldhetik a mérőállást az OPUS TIGÁZ Zrt. részére. Az applikáción keresztül beküldött adatok a társaság munkatársai számára azonnal láthatóvá válnak, így elkerülhető, hogy az ügyfeleiket feleslegesen zavarják.

Az OPUS TIGÁZ ÖNLEOLVASÓ APPLIKÁCIÓ ezeken a linkeken tölthető le a Google Play áruházból és az App Store-ból
 

Az alkalmazás felhasználói segédlete itt érhető el, amely részletes leírást tartalmaz az alkalmazás használatáról, menürendszeréről, funkcióiról.